MOVE Week ediția a IV-a, 2015

MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. În acest an, acțiunea va avea loc între 21-27 septembrie. Obiectivul principal este promovarea beneficiilor activităților fizice practicate in mod sistematic în întreaga Europă.

Conform statisticilor Uniunii Europene peste 55% din cetățenii acesteia nu practică nici un sport sau nu sunt angrenați în exerciții fizice. Acest fapt, coroborat cu tehnologia, alimentația bogată în grăsimi și zaharuri duc la creșterea alarmantă a cazurilor de obezitate, diabet și boli cardio-vasculare.

MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel European  de International Sport and Culture Association  Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federația Europeană de Ciclism (ECF). MOVE Week 2015 este susținută financiar de către Uniunea Europeană sub sloganul #BEACTIVE și Coca Cola Foundation. La nivel național organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene Sportul pentru Toți și alte entități cu preocupări in domeniul sportului pentru toți.

Evenimentele sunt derulate  de o gamă diversă de promotori ai activităților fizice. Aceștia se numesc MOVE Agents. Ei sunt “vedetele” MOVE Week. Un MOVE Agent poate reprezenta o organizație sportivă la nivel local, un club, o școală, o universitate, un grup voluntar, o companie, o municipalitate sau persoane fizice care organizează un eveniment sportiv sau care implică activitate fizică pentru MOVE Week.

În România evenimentele sportive vor avea loc în aproximativ 70 de locații, implicând ONG-uri, săli de fitness-aerobic, cluburi și asociații sportive, comunități locale urbane și rurale,  școli, voluntari și sponsori.

Din județul Suceava s-au înscris 14 Move Agents care vor organiza evenimente în următoarele locații:

1.Suceava – la Terenurile de tenis Unirea împreună cu CS Select,  pe Panoul artificial de cățărare de la mall, în parcul cu aparate de fitness urban de lângă CT Al I Cuza Suceava, activități de street dance la CS Bucovina Dance Studio și activități de genul Minutul de educație fizică la CT de Industrie Alimentară.

  1. Mitocu Dragomirnei – turneu de fotbal pentru copii la Școala Gimnazială
  2. Fălticeni – activități de escaladă și cățărare indoor la CT Mihai Băcescu împreună cu Ghizii Bucovinei
  3. Gura Humorului – Activități în Parcul de Aventuri și un cros în Parcul Ariniș împreună cu Centrul de Educație Incluzivă
  4. Câmpulung Moldovenesc – Rarău Radical Race – trail running organizat de Asociația Natura pro Rarău, Ghizii Bucovinei și Suceava Pedalează dar și un Campionat de volei pe iarbă și un Cros la Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare.
  5. Rădăuți –activități de open doors la CS Juniorul – arte marțiale
  6. Ostra – activități în natură împreună cu Școala Gimnazială.

De asemenea 2 echipe sucevene reprezintă județul la activități naționale și internaționale: echipa de kangoo-jumps formată din fete de la cluburi din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc participă la un puternic turneu internațional la Sofia, Bulgaria și echipa de tir cu arcul a CSȘ Rădăuți și CSM Suceava care participă la Campionatul Național de Tir cu Arcul Field de la Jimbor.

Mai multe informații despre acest eveniment major pot fi găsite la website: www.moveweek.eu  secțiunea România.