MOVE TRANSFER II PROJECT

MOVE Transfer II este un proiect de continuitate a programului Move Transfer – un proiect care are ca scop transferul modelului de calitate a mărcii „Healthy Club” din Slovenia către alte țări din UE pentru a oferi oamenilor și comunităților locale în UE calitatea și accesibilitatea programelor sportive. Scopul general al proiectului este de a încuraja participarea la sport și la activitatea fizică, în special prin sprijinirea implementării orientărilor UE privind activitatea fizică. Există o experiență bună și un feedback constructiv obținut de la implementarea programului Healthy Club de către partenerii BG Be Active, Bulgaria și SportMalta, Malta, precum și de către ISCA Danemarca. Programul Move Transfer II a fost modernizat pe baza feedback-ului primit de la implementare în Bulgaria și Malta.

Proiectul MOVE Transfer II se axează pe două aspecte: stimularea dezvoltării organizaționale și consolidarea capacităților prin schimbul de bune practici la nivel internațional și dezvoltarea competențelor, aptitudinilor, cunoștințelor și atitudinilor persoanelor implicate în activități fizice (formatori, antrenori, personalul asociațiilor etc). Se bazează pe schimbul și actualizarea modelului „Healthy Club”, un sistem de marcă de calitate pentru cluburile locale elaborat de Sport Union Slovenia, care va fi implementat în Italia și România. Cele două țări ale UE au una dintre cele mai scăzute rate de participare la sport și la activitatea fizică conform Eurobarometrului. Ne propunem să promovăm cooperarea intersectorială și transfrontalieră în domeniul sportului și al activității fizice, în special prin sprijinirea rețelelor între cluburile locale din diferite țări. Obiectivele pe termen lung sunt integrarea rezultatelor învățării proiectului într-un model unic de „Marcă de calitate”, care ar putea fi implementat în viitor și în alte țări de către alte cluburi locale.

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava este parteneră a Sport Union Slovenia alături de UISP Comitato Regionale Emilia Romagna, Italia și International Sport and Culture Association Danemarca.

Proiectul are sprijin în cofinanțare din partea Erasmus+: Sport Collaborative partnerships al Uniunii Europene.