IURTS Project – Integration of Ukrainian Refugee Children Through Sport

Scopul general al proiectului este de a sprijini integrarea copiilor refugiați ucraineni prin sport, prin colectarea și dezvoltarea de resurse măsurabile, direcționate, practice și  testarea acestora în Polonia și România. Aceasta va duce la extinderea impactului prin rețele internaționale ale organizațiilor sportive din întreaga Europacât și la extinderea rezultatelor de care să beneficieze copiii ucraineni de pe tot continentul.

Pașii în dezvoltarea acestui proiect vor fi:

1) Colectarea celor mai bune experiențe și dezvoltarea de materiale în eforturile de integrare a copiilor refugiați ucraineni prin sport, cu accent pe școli și cluburi sportive.

2) Pilotarea materialelor și activitățile în Polonia și România, cu accent special pe programele de învățare, evaluarea și perfecționare a materialelor.

3) Extinderea impactului prin implicarea mai multor organizații în integrarea refugiaților ucraineni prin sport în întreaga Europă.

IURTS Project este susținut financiar de Programul Erasmus + Sport al Uniunii Europene având coordonator Fundația V4Sport Polonia și Parteneri: Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava, Romania, ISCA – International Sport and Culture Association Denmark, University of Cassino and Southern Lazio, Italia, Terre Des Hommes Romania, Fundatia Laureus Sport for Good, UK și Parteneri Asociati: Sports Committee of Ukraine and League of Tolerance, Ukraine.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.