IRISES PROJECT 2015-2016

Este un proiect de doi ani dezvoltat de UISP Ciriè Settimo Chivasso (Italia), în asociere cu alți parteneri, cum ar fi Fundația Curaj (Bulgaria), Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Suceava (România), Former State Fostered Children’s Association (Ungaria), Centrul Copilului (Slovacia), Agrupamento de Escolas de Miranda do Corvo (Portugalia), Freedom Gate Atena (Grecia).

OBIECTIVE

Obiectivul principal al proiectului IRISES este de a proteja drepturile copiilor dezavantajați, romi și nu numai, care trăiesc în sistemul de îngrijire rezidențială sau în familii de plasament prin formare specifică pentru operatori care lucrează în îngrijirea la domiciliu și instituții. Acest training este realizat prin schimbul de bune practici. Proiectele implică direct copiii care trăiesc / participă la îngrijirea rezidențială. Aceștia  vor lua parte la întâlnirile și atelierele programate în cadrul proiectului.

GRUP ȚINTĂ

Grupurile țintă ale proiectului sunt: mai mult de 70 de practicanți / profesioniști care se ocupă cu copiii în sistemul de îngrijire rezidențială sau detenție; mai mult de 700 de romi și ne-romi în îngrijire la domiciliu, copii de 10-18 ani în zonele de concentrare mare a populației de romi.

Reprezentanții părților interesate sunt:

– ONG-uri – asociații de lucru cu copiii, asociații rome și ne-rome;

– reprezentanți ai administrației locale, instituții de învățământ, ministere, agenții de stat pentru protecția drepturilor copiilor, reprezentanți ai mass-media.

Mai mult de 200 de reprezentanți ai diferitelor părți interesate vor lua parte la conferințe de presă și activități de diseminare.

Grupurile țintă indirecte sunt: cetățenii obișnuiți, care vor primi informații despre proiect de la mass-media și prin materiale promoționale. Acest demers va crește sensibilitatea lor față de problema drepturilor copiilor aflați în îngrijire rezidențială și detenție.