GSA – Get Senior Active

Proiectul Get Senior Active (GSA) provine din predecesorul Activa’t (2018), program promovat de Consiliul Sportiv Baix Camp. Aceasta este o entitate privată, non-profit, cu personalitate juridică proprie în Catalonia, fiind cea care va conduce acest nou proiect.

Programul dezvoltat anterior în timpul pandemiei avea obiectivul de a promova o viață activă într-un mod simplu care ar putea fi realizat în contexte cotidiene pentru toate vârstele.

Cu toate acestea, revirea treptată la noua normalitate ne arată că există un sector al populației care continuă să fie cel mai afectate în multe feluri: vârstnici. De aceea, GSA a luat naștere cu obiectivul principal de relansare a activității fizice pentru a îmbunătăți sănătatea și relațiile sociale ale persoanelor în vârstă printr-un program de rutină și antrenament. Acesta își propune să fie un program care să promoveze includerea sectorului populației cel mai afectat de pandemie și care să îndeplinească obiective relevante pentru acest apel la nivel european.

Alături de Coordonator în acest proiect vor mai fi 3 Parteneri: Unione Italiana Sport Per tutti (Italia),  Asociația Județeană Sportul pentru Toți (România) și Club Reus (Spania) care vor transforma GSA într-un program internațional. Proiectul Get Seniors Active este susținut financiar de Programul Erasmus + Sport al Uniunii Europene.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.