SPIRITS – Skills Improvement of Prison Inmates Through Sport Education

Proiectul SPIRITS  va transfera know-how-ul UISP Settimo Cirie Chivasso și UISP Alessandria, Italia în utilizarea sportului în închisoare în trei țări partenere din UE: Bulgaria, România și Grecia.

Partenerii SPIRITS vor instrui instructorii și educatorii din domeniul sportiv, oferind sprijin concret în practică cum să utilizeze sportul ca instrument de reabilitare. Grupul țintă direct al proiectului va fi:

– Instructorii sportivi

– Educatorii sportivi

care lucrează sau doresc să lucreze cu deținuții. În cele 3 țări, Asociațiile sportive și organizațiile non-guvernamentale sportive au foarte puține cunoștințe despre cum să-și antreneze personalul pe specificul aplicării unei abordări educaționale sportive în cazul deținuților. Proiectul SPIRITS va aborda acest decalaj.

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți abilitățile și competențele instructorilor și educatorilor în sport pentru a utiliza sportul ca instrument educativ pentru deținuți.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt de a îmbunătăți competențele pentru utilizarea sportului pentru:

– mentinerea si imbunatatirea sanatatii generale a detinutilor;

– sprijinirea integrării persoanelor eliberate în comunitățile locale;

– contracararea comportamentelor anti-sociale și promovarea învățării valorilor sociale și a normelor sociale;

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava este parteneră a Unione Italiana Sport per Tutti UISP –Settimo Cirie Chivasso Italia în derularea acestui proiect. Alături de proiect se mai află partenerii din Bulgaria: Fundația Kuraj Plovdiv și Grecia: Freedom Gate Atena. Proiectul are sprijin în cofinanțare din partea  Erasmus+ KA204 Programme al Uniunii Europene.

http://www.uisp.it/settimocirie/pagina/nelle-carceri-di-alessandria-per-spirits