Săptămâna Europeană a Sportului – #BeActive, 2017

Sub egida Comisiei Europene, în perioada 23-30 septembrie 2017 a avut loc pe toată întinderea Europei, cea de a III-a ediție a Săptămânii Europene a Sportului. Evenimentul a continuat să promoveze sloganul #BeActive ca un îndemn direct și simplu la mișcare.

Săptămâna Europeană a Sportului a vizat promovarea participării la activități sportive și fizice dar și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale mișcării. Săptămâna este pentru toți,  indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Sloganul #BeActive își dorește să reunească cu ajutorul exercițiului fizic indivizii, autoritățile publice, mișcarea sportivă, organizațiile societății civile dar și sectorul privat.

Temele de interes în anul 2017 au fost: mediul educațional, locul de muncă, activitățile în aer liber, cluburile sportive și centrele de fitness. În decursul acestei săptămâni s-au organizat o gamă largă de inițiative și activități în jurul acestor elemente, la diferite niveluri (european, național, local și regional).

În județul Suceava au avut loc evenimente legate de sportul școlar (crosuri, gimnastică, înot, jocuri sportive,tir cu arcul, tir sportiv), sport în cluburi private, sport la locul de muncă, sport în natură, sport în centre de fitness-aerobic. Acestea s-au desfășurat în localitățile Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Solca, Rădăuți, Dumbrăveni, Ilișești, Siminicea, Șcheia.

Proiectul a fost derulat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus +, având coordonator național Federația Română Sportul pentru Toți, cu cofinanțarea Ministerului Tineretului și Sportului.

https://ec.europa.eu/sport/week_en