SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI # BEACTIVE 2016

În perioada 10-16 septembrie 2016 va avea loc a doua ediție a Săptămânii Europene a Sportului. Aceasta va fi marcată în România de peste 150 de acțiuni, la care vor participa circa 30.000 de amatori de mișcare și 1.400 de voluntari.

Evenimentul, care se va desfășura simultan în toate cele 29 de țări ale Uniunii Europene, la care se adaugă ale 6 țări de pe continent. Ambasadorii Săptămânii Europene a Sportului sunt personalități consacrate ale sportului care reprezintă, ei înșiși, modele de succes pentru practicanții activității fizice și sportului.

În țara noastră îi avem ca ambasadori pe dna. Narcisa Lecușanu, multiplă campioană la handbal, actualul Ministru secretar de stat al Tineretului și Sportului, și pe dl. Mihai Androhovici, Vicepreședintele Federației Române Sportul pentru Toți.

In județul Suceava, manifestările prilejuite de Săptămâna Europeană a Sportului se vor desfășura cu aportul și colaborarea dintre Asociația Județeană Sportul pentru Toți, a numeroase cluburi, asociații sportive, organizații sindicale sau firme. Numărul total de activități este de 11 cuprinzând disciplinele fotbal, volei, tenis, cros, baschet, ciclism, tir sportiv, tir cu arcul, aerobic-fitness, kangoo-jumps.

Săptămâna Europeană a Sportului – #BEACTIVE este un Program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Erasmus + și cofinanțat de Ministerul Tineretului si Sportului având Coordonator Național Federația Română Sportul pentru Toți.