RE[ENTER] PROJECT

Acest proiect se axează pe schimbul de bune practici privind instrumentele psihoeducationale care au potențialul de a contribui la consolidarea capacităților profesioniștilor care lucrează în interiorul și în afara închisorii, precum și profesioniști și voluntari care lucrează în ONG-uri sau alte organizații ce au ca grup țintă foști deținuți.

Se estimează că vor fi 450 de profesioniști și voluntari instruiți și ce vor dobândi cunoștințele și instrumentele necesare pentru a-și spori eficacitatea muncii. Antrenamentele și sesiunile la care participanții vor participa includ instrumente privind explorarea psihopedagogică inovatoare, consiliere în domeniul muncii, etică, managementul cazurilor și supravegherea profesioniștilor.

Rezultatele așteptate includ consolidarea capacităților profesioniștilor care vor fi instruiți, dar și alți profesioniști care vor avea oportunitatea de a învăța prin accesul deschis la materiale care vor fi publicate după finalizarea proiectului. În plus, datorită schimbului de

bune practici în rândul partenerilor, organizațiile implicate vor putea să ofere servicii mai eficiente, credibile și valabile pentru foști deținuți.

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava este parteneră a Freedom Gate Atena Gecia în derularea acestui proiect. Alături de proiect se mai află partenerii: Qualify just – IT Solutions and Consulting Lda (Portugal) IPS, Observatoire International de Justice Juvenile (Belgium) IJJO, UISP Comitato Territoriale Cirie Settimo Chivasso (Italy) UISP, C.I.P. Citizens In Power (Cyprus) CIP, University of Thessaly (Greece) UNI, Silta-Valmennusyhdistys ry (Finland) SILTA, European Strategies Consulting (Romania) ESC.

Proiectul are sprijin în cofinanțare din partea Erasmus+ KA2: Strategic Partnerships for Adult Education Cooperation for Innovation and Exchange of Good Practices al Uniunii Europene.

https://www.freedomgate.gr/index.php/el/96-freedomgate/150-2013-11-03-09-29-09