PACE Project – Physical Activity Enhancement

Proiectul este în conformitate cu una dintre prioritățile cele mai actuale ale Comisiei Europene: promovarea sănătății prin activitate fizică. Proiectul nostru urmărește să trezească interesul în sport și activitate fizică în grupul de vârstă 50+, persoane sedentare, astfel încât să-i conducă la o vârstă mai înaintată pentru sănătate și să prevină bolile cardiovasculare și musculo-scheletice, o consecință a sedentarității sau a practicii inconsecvente a activității fizice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Încurajarea și promovarea participării sportului a următoarelor grupuri țintă:

– adulți în vârstă de la 50 la 65 de ani

– adulți în vârstă de la 65 la 75 de ani

  1. Proiectarea și implementarea a două cursuri de șase luni pentru cele două grupe de vârstă specifice. Fiecare partener va alege cele mai eficiente activități fizice pentru a atinge obiectivul principal și își va schimba experiențele și rezultatele în cele patru întâlniri organizate în timpul proiectului. Prin aceste cursuri se dorește:

– Alegerea grupului de vârstă vizat pentru a descoperi și pentru a redescoperi interesul pentru activitatea fizică

– Îmbunătățirea sănătății și a performanțelor motrice ale subiecților implicați în cursuri

– Ajută la înțelegerea problemelor asociate cu promovarea sportului, care sunt percepute ca obstacole sau stimulente pentru practicarea sportului în rândul grupurilor țintă.

– Promovarea bunelor practici de sport în rândul grupurilor țintă

– Pregătirea materialelor video de bune practici în fiecare țară parteneră

– Pregătirea unui manual cu descrierea bunelor practici din fiecare țară parteneră, care poate fi utilizat atât pentru cetățenii obișnuiți pentru a desfășura activitate fizică, cât și pentru instructori și organizații.

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava este parteneră a Unione Italiana Sport per Tutti UISP –Settimo Cirie Chivasso Italia în derularea acestui proiect. Alături de proiect se mai află partenerii din Bulgaria: Fundația Kuraj Plovdiv, Polonia: Gdynia Sport Center și Spania: Miguel Hernandez University Elche.

Proiectul are sprijin în cofinanțare din partea  Erasmus+  Programme al Uniunii Europene.