Cupa Interetnică „Bucovina” 2018

Cea de a XV-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina s-a desfășurat la Suceava în perioada 25-26.05.2018. Aceasta a stat sub auspiciile relațiilor de prietenie și bună conviețuire a minorităților etnice din Bucovina.

La acestă ediție și-au anunțat participarea membri ai minorităților etnice din Bucovina (ucraineni, poloni, romi, ruși-lipoveni, italieni, germani. Pe lângă aceștia au participat invitați din Cernăuți Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți)  dar și elevi și studenți din Republica Moldova.

Activitățile sportive au început vineri la ora 18.00 în sala LPS Suceava unde a avut loc un meci de fotbal între membri ai Administrației județului Suceava și cei ai Regiunii Cernăuți, Ucraina.

Sâmbătă la ora 10.00 pe terenul Liceului Sportiv Suceava a avut loc deschiderea oficială . După aceasta băieții au concurat într-un turneu de fotbal iar fetele s-au confruntat în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la kin-ball, badminton, tir cu arcul și activități de fitness-aerobic. Activitățile culturale au încheiat ziua de sâmbătă. Începând cu ora 16.30 echipele participante au schimbat echipamentul sportiv cu costumele tradiționale, etalându-și măiestria pentru a prezenta spectatorilor moștenirea culturală. Astfel, au fost aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate. Programul artistic s-a desfășurat în Aula LPS Suceava.

Toate aceste manifestări au fost posibile datorită sprijinului oferit de Federația Română Sportul pentru Toți. Organizatorul local al manifestărilor a fost Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava cu ajutorul partenerilor: Fundația ANA, Asociația Juventus, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava.

Evenimentul a stat sub egida MOVE Week 2018 patronat de ISCA Danemarca și a Proiectului #Dopout finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.