#BikeForEurope – Cross Border Cycling Tour Project

#Bike for Europe este un turneu de ciclism transfrontalier care își propune să promoveze bicicleta ca mijloc de transport durabil și activ, activitatea fizică în general, precum și cooperarea internațională între țările europene, cu accent special pe incluziunea socială prin sport. Două echipe de bicicliști vor pedala pe întreg teritoriul Europei, începând cu 1 septembrie, pornind separat din două țări diferite, Olanda (Drenthe) și Grecia (Tessalonik). Turul se va încheia la 22 septembrie la Viena, Austria, care găzduiește Președinția Consiliului Uniunii Europene și va face parte din deschiderea oficială a Săptămânii Europene a Sportului 2018.

Turul va fi condus de cele două echipe și alături de cetățeni din 11 țări diferite. Mai multe evenimente secundare sunt organizate nu numai pe traseu, ci și în orașe de pe traseu. Exemple de astfel de activități pot fi concursuri MTB sau urbane, ateliere de ciclism pentru migranți sau excursii turistice pe bicicletă. Chiar dacă evenimentul #BikeForEurope nu are loc în în apropierea dvs., aveți încă șansa de a participa la #BikeForEurope Kilometre Donation Challenge online și faceți ceva bun pentru dvs. și pentru cei care au nevoie!

AJSPT Suceava este partener al ISCA Danemarca în organizarea unor evenimente sportive cicliste în Bucovina dar și în Timișoara. Acolo, cu ajutorul deosebit al partenerilor locali AJSPT Timiș și a Școlii Gimnaziale nr.2 Timișoara, în data de 11.09 se va face întâmpinarea echipei ce pornește din Grecia.

https://nowwebike.nowwemove.com/about/